2013. június 28., péntek

A hőszigetelés manapság rendkívül fontos dolog, főleg azok számára akik jelentősen akarnak csökkenteni a fűtés költségeikből. Sokan nem is tudják, de egy jó hőszigetelés a házon, nem csak azt jelenti, hogy jobban tartja meg a ház a belső fajhőjét, és ezáltal kevesebbet kell fűtőanyagokra költenünk, de nyáron a nagy melegekben még egy kitűnő klímát is ad az otthonunknak. A hőszigetelést érdemes szakemberrel végeztetni főleg annak, aki nem ért hozzá annyira. Természetesen nem atomfizikáról beszélünk, ha egy hőszigetelés megoldásáról van szó. Most ezseretném kicsit bemutatni, hogy a hőszigetelésnek milyen módszerei és módozatai vannak.
A homlokzati hőszigetelés történhet polisztrol vagy kőzetgyapottal. Az előbbi, tehát a polisztirol színben lehet fehér illetve grafit és vastagságát tekintve az egészen vékony 2-20 cm-ig terjedhet. A vastagabb nyilván drágább, de hatásosabb szigetelést is nyújt természetesen. Két -féle rendszere van a Graymix és a Isotech. A termék típusát tekintve pedig a következők vannak:

 
Hőszigetelés terén a továbbiakban beszélhetünk még lábazati hőszigewtelésről, üveggyapot hőszigetelésről, kőzetgyapot, vízszigeteléses. Zsákos áru illetve szárazépítésű hőszigetelésről. A belső hőszigetelés is nagyon fontos, sőt sokan nem tudják de fontosabb és hatásosabb is lehet, mint a kinti megoldás. A Homecell belső oldali hőszigeteő panel az egyik legelterjettebb szigetelő márka ma talán a piacokon, mely lakások, házak, irodák szigetelésére illetve utólagos hőszigetelésére alkalmas, de kívülről nem alkalmas a szigetelésre. Én remélem, hogy ez a kis rövid cikkem sok fontos infót adott a hőszigetelés módszereiről és választható anyagairól. Szép napot kívánok neked!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése